ОСТАННІ НОВИНИ

Ремонт лікарні на Стрийщині: за розтрату грошей судять директора, депутата і підрядника

Наталя Дуляба

|

Директора лікарні у Стрийському районі, підрядника і депутата судять за розтрату більше 400 тисяч грн на ремонті медзакладу. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, з червня 2022 року по травень 2023-го, тобто вже під час повномасштабної війни, в одному з міст Стрийського району місцевий депутат організував та реалізував схему з привласнення коштів під час ремонту лікарні.

Для цього він залучив директора однієї з міських лікарень району та «потрібного» підрядника, з яким уклали договір. Щоб створити видимість законних повноважень депутата на об’єкті, його визначили технічним директором проєкту.

«В подальшому директор приватного підприємства вніс до актів прийому виконаних будівельних робіт та довідок про їхню вартість неправдиві відомості. В документах було завищено обсяги виконаних робіт, використаних матеріалів та їхню вартість. А службова особа медичного закладу погодила та підписала ці фіктивні документи», – йдеться у повідомленні.

Завдяки такій «схемі» підряднику безпідставно перерахували більше 400 тисяч грн.

Депутату, директору лікарні і очільнику підприємства-підрядника інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 28; ч. 1 ст. 366; ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Крім того, директора лікарні відсторонили від виконання обов’язків.

Розслідування завершили, а справу скерували на розгляд суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *