ОСТАННІ НОВИНИ

Справу щодо крадіжки комунального приміщення на площі Ринок скерували до суду

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці завершили розслідувати справу щодо адвоката, який за допомогою трьох спільників захопив комунальне приміщення у самому центрі Львова – на площі Ринок. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції Львівщини.

Нелегальну схему правоохоронці викрили цьогоріч наприкінці березня. Встановлено, що організатором злочинної групи був адвокат, а його спільниками (виконавцями) – два державних реєстратори та приватній підприємець (архітектор).

Їхніх імен поліція не називає, однак за даними ЗМІ йдеться про адвоката та ресторатора Ореста Злобіна, який раніше ще й був чиновником Львівської міськради.

За версією слідства, зловмисники підробили пакети документів на нежитлові приміщення у кам’яниці на площі Ринок, 8 внесли несанкціоновані зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та в подальшому безпідставно зареєстрували право власності на ці приміщення, які насправді перебували у комунальній власності Львівської міської ради. В подальшому нерухомість перепродали через підставних осіб.

У Львівській обласній прокуратурі уточняють, що шахраї незаконно приватизували підвальні приміщення загальною площею майже 130 м кв. Всі вони розташовані у зоні ЮНЕСКО.

Сам адвокат продав ці приміщення більш ніж за 3 млн грн, маючи також фіктивний висновок про можливість їхнього об’єднання. Саме в таку суму оцінюють збитки, завдані бюджету Львова.

Зараз на це комунальне майно за рішенням суду наклали арешт.

Адвокату та трьом його спільникам оголосили підозри за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.3 ст.27 – ч.3 ст.362 (організація несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї);
  • ч.3 ст.27 – ч.3 ст.365-2 (організація зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги);
  • ч.3 ст.365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги);
  • ч.3 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї);
  • ч.1, ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);
  • ч.2, ч.3 ст.358 (використання завідомо підробленого документа);
  • ч.4 ст.190 (шахрайство).

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – до восьми років тюрми з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування вже завершили, обвинувальні акти скерували на розгляд суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *