ОСТАННІ НОВИНИ

Муніципальний стрілецький тир у Львові готовий на 70%

Андрій Котенський

|

Муніципальний стрілецький тир, що на вулиці Лисенка, збудували вже на дві третини: зараз добудовують адмінбудівлю та облаштовують внутрішні приміщення, де власне будуть спортивні зали. Готовність обєкту становить 70%. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Раніше це було нежитлове занедбане приміщення, яке за кошти меценатів реконструюють у сучасний спортивний об’єкт закритого типу.

«Тут можна буде стріляти з лука, вогнепальної та пневматичної зброї. Цей проєкт унікальний тим, що це на 100% спортивна споруда, що буде повністю інклюзивною та доступною. Тут проводитимуть і тренування для спортсменів, і змагання, і навчання для кожного, хто хоче вдосконалити свої вміння стріляти. Об’єкт вже готовий на 70%. Зараз добудовується адмінбудівля, а на самих рубежах вже приступили до внутрішніх робіт. Зовсім скоро ми приступимо до ландшафтних робіт», – розповів відповідальний за проєкт муніципального тиру Віталій Кульба,.

Загалом стрілецький тир матиме три поверхи: на першому рівні – тир для стрільби з вогнепальної зброї на 25 метрів, на другому рівні – тир для спортивних дисциплін, кульова стрільба на 50 та 25 метрів, третій – лучне поле на 18 метрів та навчальні аудиторії. Окрім того, заплановано функціональне використання даху: в теплу пору року можна буде проводити заняття зі стрільби з лука на 50 м. Також в споруді передбачені всі необхідні технічні та адміністративні приміщення. Важливо, що будівля буде повністю інклюзивною та доступною для всіх спортсменів та відвідувачів.

Загальна площа тиру – 1 817 м², орієнтовна вартість проєкту – 80 млн грн.

Відкрити муніципальний тир планують цього року.

Місце, де зараз працюють над створенням муніципального тиру, є історичним, адже з ХІХ століття саме тут активно діяло Стрілецьке товариство, яке у воєнний час було залучено до оборони. У повоєнний час, у північному корпусі облаштували тир, де змагалися і тренувалися чемпіони світу та Європи, медалісти й учасники Олімпійських ігор: Микола Калиниченко, Дмитро Бобрун, Володимир Зименко, Анатолій Онищук, Борис Мельник, Степан Старинський, Анатолій Кукса.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львові на вулиці Лисенка облаштують муніципальний стрілецький тир.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *