ОСТАННІ НОВИНИ

Держреєстратор незаконно зареєструвала права власності на 11 квартир у Солонці

Олег Дерев'янко

|

Держреєстратору повідомили про підозру у незаконній реєстрації права власності на 11 квартир у селі Солонка, що відразу біля Львова. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у період з грудня 2021 року по лютий 2022 року державний реєстратор незаконно зареєструвала права власності на 11 квартир в с. Солонка за фізичними особами без належних для цього правових підстав.

За неправомірну вигоду підозрювана внесла несанкціоновані зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Зокрема, без отримання відомостей з Єдиної електронної системи у сфері будівництва про прийняття в експлуатацію об’єкта нерухомого майна, технічної інвентаризації та присвоєння об’єкта нерухомого майна адреси, а також відсутності договору про поділ майна або рішення суду.

Внаслідок таких дій реєстратора бюджету територіальної громади завдано понад 200 тис. грн збитків у вигляді не сплати внесків пайової участі будівництва об’єктів нерухомого майна.

Їй інкримінували несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї та зловживання своїми повноваженнями (ч. 1 ст. 362, ч. 1 ст. 365-2 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *