ОСТАННІ НОВИНИ

Байден не поїде на Саміт миру у Швейцарії, – Білий дім

Олег Дерев'янко

|

Сполучені Штати на Глобальному саміті миру у Швейцарії 15-16 червня представлятимуть віцепрезидентка Камала Гарріс та радник президента з питань національної безпеки Джейк Салліван. Про це повідомили в Білому домі, пише Європейська правда.

Згідно з повідомленням, Гарріс під час візиту до Швейцарії підкреслить відданість адміністрації президента США «підтримці зусиль України щодо забезпечення справедливого і тривалого миру, заснованого на суверенітеті і територіальній цілісності України та принципах Статуту ООН».

«Віцепрезидентка підтвердить підтримку народу України, який обороняється від російської агресії, що триває. Радник із питань національної безпеки Джейк Салліван приєднається до віцепрезидентки, щоб представляти Сполучені Штати на саміті», – додали в Білому домі.

Нагадаємо, що саміт миру у Швейцарії відбудеться 15-16 червня. На нього мають приїхати представники урядів усіх континентів. За словами Зеленського, саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення «всеосяжного, справедливого й тривалого миру» для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права.

Зеленський на зустрічі у Києві із держсекретарем США Ентоні Блінкеном у травні наголошував, що важливо, аби Байден був присутнім на Саміті миру. Проте Байден мав намір пропустити Саміт миру на користь поїздки до Голлівуду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *