ОСТАННІ НОВИНИ

Важливо, щоб Байден приїхав на Саміт миру, – Зеленський

Маркіян Рой

|

Президент України Володимир Зеленський у Києві розпочав зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном, під час якої, зокрема, згадав про Саміт миру. Про це повідомляє Європейська правда.

Зеленський сказав, що для України є важливою участь у саміті президента США Джо Байдена.

«Важливо, щоб на саміті був присутній президент Байден. А також необхідна ваша допомога, щоб залучити якомога більше країн до цієї ініціативи», – додав він.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок, 14 травня, розпочав свій візит до України. В ході візиту у нього заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Нагадаємо, що саміт миру у Швейцарії відбудеться 15-16 червня. На нього мають приїхати представники урядів усіх континентів. За словами Зеленського, саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення «всеосяжного, справедливого й тривалого миру» для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *