ОСТАННІ НОВИНИ

90 країн підтвердили участь у Саміті миру, – Зеленський

Маркіян Рой

|

Президент Володимир Зеленський повідомив, що вже 90 країн підтвердили свою участь у Саміті миру в Швейцарії в червні. Про це він сказав на пресконференції у Мадриді під час візиту до Іспанії, повідомляє Європейська правда.

Зеленський зазначив, що участь Іспанії у першому Глобальному саміті миру стане історичною.

«Зараз вже 90 країн підтвердили свою участь, і ми продовжуємо працювати з лідерами світу заради ширшого представництва», – повідомив Зеленський.

Він подякував голові іспанського уряду Педро Санчесу за підтвердження його участі у саміті.

«Саме там, на саміті, ми побачимо, хто насправді у світі вірить у міжнародне право і готовий його дієво захищати. Кожен лідер, який не хоче продовження цієї війни та подальшої агресії Російської Федерації, може продемонструвати на саміті свою справжню зацікавленість у мирі», – додав Зеленський.

Нагадаємо, що саміт миру у Швейцарії відбудеться 15-16 червня. На нього мають приїхати представники урядів усіх континентів. За словами Зеленського, саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення «всеосяжного, справедливого й тривалого миру» для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права.

У США заявили, що їхня країна буде представлена на Саміті миру у Швейцарії наступного місяця, однак наразі невідомо, хто саме поїде.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *