ОСТАННІ НОВИНИ

Заборона США бити по території Росії серйозно підриває здатність України захищатися, – ISW

Олег Дерев'янко

|

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що заборона США бити західною зброєю по території Росії серйозно підриває здатність України захищатися від російських наступальних операцій на півночі Харківської області. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

Військові аналітики продовжують оцінювати, що обмеження США та інших країн Заходу на здатність України завдавати ударів по військових об’єктах у Росії призвели до створення укриттів у прикордонних районах Росії. З цих укриттів російська авіація може завдавати планеруючих бомбових і ракетних ударів по українських позиціях і населених пунктах.

Окрім цього, російські сили та техніка можуть вільно збиратися перед вступом у бій.

Представники США знову підтвердили небажання Білого дому використовувати надану США зброю для ударів по військових цілях у Росії.

У п’ятницю, 17 травня, речниця Міноборони США Сабріна Сінгх заявила, що адміністрація Байдена не змінила своєї позиції щодо використання українськими силами американської зброї для завдавання ударів по цілях у Росії. Адміністрація вважає, що ця зброя має бути використана для звільнення окупованої української території.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *