ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський назвав співвідношення втрат під час російського наступу на Харківщину

Наталя Дуляба

|

Під час наступу на прикордоння Харківщини співвідношення втрат становили один українець до восьми росіян. Про це президент Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю казахстанському виданню «Власть».

«Їхній прорив у напрямку Харкова, який відбувся трохи більше ніж два тижні тому, [закінчився] військовими жертвами 1 до 8 – один українець на вісім росіян», – сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що Владіміру Путіну байдуже на людське життя та на рівень втрат в армії. Втім Зеленський вважає, що російський диктатор «не відмиє своїх рук» від крові.

«І скажіть, десь там дається ця статистика, чи йому цікаві [втрати людей] чи ні? До цього тижня було близько 2-3 тисячі жертв, я постійно отримую аналітику про вбивство російських військових. 2-3 тисячі сімей втратили своїх дітей. Але Путіну абсолютно наплювати… Він тим часом займається зовсім іншим. Але ручки він свої маленькі не відмиє, звичайно, від цього кровопролиття», – підкреслив президент України.

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський заявив, що українські військові зуміли взяти під «бойовий контроль» ту територію на півночі Харківщини, куди зайшли окупанти.

Зі свого боку Генштаб заявив, що наступ російських окупантів на півночі Харківщини вдалось зупинити, Сили оборони натомість перейшли до контрнаступальних дій. Втім рашисти почали тероризувати Вовчанськ авіабомбами.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський говорив, що війська РФ понесли значні втрати на прикордонні Харківщини і зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ. У районі Липців вони вже перейшли до оборони.

Сам наступ на північ Харківщини російські окупанти почали 10 травня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *