ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни понесли значні втрати і завʼязли у боях за Вовчанськ, — Сирський

Наталя Дуляба

|

У наступі на півночі Харківщини російські окупанти зазнали суттєвих втрат, тож зараз перекидають свої резерви. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ та поніс дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів», — підкреслив генерал.

Зараз окупанти з різних напрямків перекидають свої резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії на півночі Харківщини, але безуспішно.

В районі Липців, за словами Сирського, ворог також поніс істотні втрати, перейшов до активної оборони, проводить мінування. Також рашисти зосередились на вогневому ураженні позицій Сил оборони.

«На Купʼянському напрямку продовжуються бої у лісовому масиві на північ від міста. Складна ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати нашу оборону та вийти до річки Оскіл», — додав Головком ЗСУ.

Північ Харківщини станом на 23 травня, мапа Deepstate

Нагадаємо, наступ на північ Харківщини російські окупанти почали 10 травня. Через два дні їм вдалось захопити Стрілечу, Пильну, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку.

З 13 травня почались бої за Вовчанськ, згодом ЗСУ потіснили рашистів і почали зачистку північної околиці міста. Наступного дня нашим військовим довелось змінити позиції у районі Лук’янців, бо росіяни почали інтенсивно скидати КАБи.

Зрештою ситуацію у Вовчанську вдалося стабілізувати, станом на 20 травня Сили оборони України контролюють 60% міста, лінія фронту проходить фактично по річці Вовча.

Втім війська РФ, штурмуючи Вовчанськ, просто засипають його авіабомбами. Наші військові кажуть, що місто перетворилось на руїни фактично за п’ять днів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *