ОСТАННІ НОВИНИ

Львів передав на фронт 4 багі

Наталя Дуляба

|

Українським військовим на фронт відправили чотири багі, на що із бюджету Львова витратили 2,7 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Технічних деталей куплених багі не вказують, втім відомо, що такі всюдихідні авто розробляють студенти львівських профтехучилищ. Торік, наприклад, вони створили повнопривідну машину «Гуркіт» та електробагі.

Крім того, за кошти Львова найближчим часом придбають ще 750 FPV-дронів, 60 безпілотників та 4 інших багі. На це витратять орієнтовно 21 млн грн.

Нагадаємо, Львів постійно скеровує кошти на обороноздатність та підтримку військових, які захищають Україну від російських окупантів. Відповідно до міської програми підтримки ЗСУ, на запити військових бригад і частин місто купує те, що вкрай потрібне на передовій, або дає на це субвенції. Це дрони, автомобілі, рації, різні спеціалізовані технічні речі. Фактично щодня мерія отримує по декілька запитів на таку допомогу.

Закупівлі відбуваються у межах ініціативи «Помста Лева». За перші чотири місяці 2024 року Львів підтримав армію на 266 млн грн. А загалом у бюджеті Львівської громади на 2024 рік лише на закупівлю обладнання та необхідних засобів для ЗСУ передбачено 1 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *