ОСТАННІ НОВИНИ

ЛМР порушила мораторій і дозволила нові багатоповерхівки на Під Голоском

Андрій Котенський

|

Виконком Львівської міськради прийняв рішення знову проігнорувати мораторій на будівництво у мікрорайоні Під Голоском та погодити зведення ще одного комплексу багатоквартирних будинків висотою до 9 поверхів, повідомила Львівська міська рада.

Дозвіл на будівництво із порушенням мораторію виправдовують тим, що частинка квартир перепаде для військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Із заявою про нове будівництво багатоквартирних житлових будинків в мікрорайоні Під Голоском звернулись житлово-будівельний кооператив «Преміум Голоско» та Житлово-будівельний кооператив «Український доброволець».

«225 квартир, паркомісць у дворівневому паркінгу передбачено 315, що більше, ніж квартир. Пропонується будинки середньої  поверховості від 6 до 9 поверхів на кутах»,  – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За словами Любомира Зубача, заступника міського голови Львова з містобудування, 75 квартир збудують під учасників кооперативів з такими умовами, що на кожного перепде по 40 метрів квадратних і ще 10 метрів квадратних вони зможуть придбати за ціною по 600 дол./м.кв.

За даними аналітичної системи YouControl, ЖБК «Преміум Голоско» створили у 2019 році. Його керівником вказаний Михайло Кохан. Засновниками цього ЖБК є 54 учасники. ЖБК «Український доброволець» також зареєстрований у 2019 році, його директором є львівʼянин Дмитро Коляда. Інші члени кооперативу не вказані, однак до 2021 року до нього входили Павло Мельник, а також колишній депутат Львівської районної ради Богдан Федун.

За даними ZAXID.NET, обидва кооперативи вже уклали інвестиційний договір із компанією-забудовником ПП «Галпрофбуд, що зареєстрована у 2000 році на вул. Княгині Ольги у Львові. Власником компанії є мешканець села Лісновичі Іван Яблонський. Компанія також будує 9-поверхівку на вул. Зеленій, 269г.

Додамо, що через будівельний хаос і проблеми з інфраструктурою виконком Львівської міськради у 2020 році запровадив мораторій на видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво в мікрорайоні Під Голоско. Однак у 2023 році мерія дозволила звести нове житло на Під Голоском в обмін на фінансування будівництва школи і садка. У січні 2024 року також видали дозвіл на будівництво житлового комплексу із пільговими квартирами для військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *