ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія Львова хоче порушити мораторій на забудову мікрорайону Під Голоско

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада розглядає можливість зведення нового житлового комплексу на вул. Малоголосківській в обмін на нову школу і дитсадок, незважаючи на накладений раніше мораторій на забудову цього проблемного мікрорайону. Про це повідомляє Львівський портал.

21 квітня члени виконавчого комітету провели виїзне засідання, під час якого обговорювали будівництво нових багатоповерхівок на вул. Малоголосківській.

Містобудівні умови та обмеження має намір отримати ТзОВ «Голоско Парк». Водночас цим же рішенням у мерії хочуть визначити «пріоритетним» інвестування у будівництво школи та дитсадка на сусідній земельній ділянці. З ініціативою вкласти кошти у ці освітні об’єкти, як вказано у документі, виступили вищезгадане ТзОВ «Голоско Парк» та ТзОВ «Резидент Девелопмент».

Тому фактично Львівська міська рада збирається дозволити звести новий житловий комплекс у проблемному мікрорайоні в обмін на будівництво школи та дитсадка. Попри введений у 2020 році мораторій на будівництво таку домовленість у Ратуші визначають як «можливе одноразове відхилення».

Червоним кольором позначене будівництво нового ЖК, жовтим – ділянка, де мають звести школу і дитсадок (сьогодні це фактично сквер)

Зауважимо, що на початку 2023 року виконавчий комітет Львівської міськради вже видавав містобудівну документацію на будівництво школи і дитсадка на цій земельній ділянці площею 2,2 га. Фактично це є територія парку. Замовником тоді було ЛКП «Рембуд», а в мерії наголошували, що навчальні заклади будуть комунальними.

Кращий проєкт школи і дитсадка обирали на Всеукраїнському архітектурному конкурсі, переможцем стала команда львівських архітекторів Guess Line Architects. Спочатку було заплановано, що у школі навчатимуться 450 учнів, а як розповіли під час засідання, після корегування їхня кількість зросте до 1100 учнів. У садку буде 60 місць.

На території освітнього комплексу планують облаштувати спортивну зону з різними майданчиками, басейн та громадський простір із відпочинковими зонами, а також укриття.

Проєкт Guess Line Architects

Щодо нового житлового комплексу, то його хочуть зводити на земельній ділянці площею 0,22 га відразу біля ЖК «Делюкс». Він складатиметься із трьох секцій по 7-9 поверхів. Загалом тут буде близько 70 квартир, а в підземному паркінгу – 55 місць.

На виїзне засідання, крім представників забудовника і проєктантів, прийшли також мешканці мікрорайону Під Голоском. Вони скаржились на низку невирішених досі питань, зокрема щодо транспортної розв’язки, соціальної інфраструктури, зелених відпочинкових зон.

Також львів’яни не надто схвально відгукнулись на намір збудувати нове житло у мікрорайоні, який і так вже є густозаселеним.

Зрештою на виїзному засіданні, яке тривало більше години, остаточного рішення так і не прийняли. Члени виконкому зійшлись на тому, що варто детальніше обговорити всі нюанси з жителями мікрорайону.

Попередньо відомо, що до розгляду цього будівництва виконавчий комітет планує повернутися через два тижні, тобто на початку травня.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Голоско Парк» займається нерухомістю. Його керівником і засновником є львів’янин Віталій Заяць.

ТзОВ «Резидент Девелопмент» веде діяльність у сфері права, його власником є львів’янин В’ячеслав Чепіль. Також він є кінцевим бенефіціаром Благодійного фонду «Країна дитячих мрій».

Компанія «Резидент Девелопмент» будує у Львові новий корпус ліцею №80 на вулиці Героїв Крут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *