ОСТАННІ НОВИНИ

Низка країн НАТО вже відправила своїх інструкторів в Україну

Ольга Денисяка

|

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що деякі країни НАТО вже відправили свій персонал для навчання українських військових в Україні. Однак це не означає ескалацію російсько-української війни, повідомляє hromadske.

За словами Каллас, країни, які відправили свій персонал в Україну, робили це «на свій страх і ризик». Вона вважає, що якщо російські війська завдадуть удару по іноземному персоналу, то це не призведе до автоматичного спрацювання статті 5Договору НАТО про взаємну оборону. 

«Я не можу собі уявити, що якщо там (в Україні — ред.) хтось постраждає, то ті, хто прислав своїх людей, скажуть: “Це стаття 5. Нумо бомбити росію”. Це так не працює», — заявила естонська прем’єрка.

Тому, на її думку, побоювання, що такий крок призведе до війни НАТО з росією, є необґрунтованими, бо якщо росія хоче напасти на країну Альянсу, то вона це зробить. 

«Пропаганда росії зводиться до війни з НАТО, тому їм не потрібні виправдання. Що б ми не робили з нашого боку, якщо вони хочуть атакувати, вони нападуть», — стверджує Каллас.

Вона додає, що для того, щоб Естонія відправила в Україну своїх інструкторів, потрібне рішення парламенту країни. Зараз там триває дискусія щодо цього, однак, за словами прем’єрки, вони «не повинні нічого виключати».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *