ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за ухилення від мобілізації

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення штрафів за ухилення від військового обліку та порушення правил мобілізації. Про це йдеться в картці закону №10379.

За порушення правил військового обліку під час воєнного стану військовозобов’язані, призовники та резервісти можуть отримати штраф від 17 000 гривень до 25 500 гривень.

За ухилення від служби за мобілізацією під час війни передбачений штраф від 17 000 гривень до 25 500 гривень, посадовим та юридичним особам — від 34 000 до 59 500 гривень.

Штрафи зможуть призначати навіть заочно, тобто якщо людина не з’явиться до ТЦК без поважних причин, військкомат зможе одразу винести постанову про штраф без складання протоколу.

Оскільки суми штрафів можуть бути занадто великими для громадян, то їхні рахунки можуть блокувати, а майно арештувати. Також порушників зможуть затримувати на термін до трьох діб.

Раніше законопроєкт №10379 проголосували 256 депутатів Верховної Ради з усіх фракцій.

Зазначимо, 16 квітня президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію, який стане чинним з 18 травня. Деталі закону – за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *