ОСТАННІ НОВИНИ

На окремих ділянках на півночі Харківщини ЗСУ зайняли більш вигідні позиції, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

Задля збереження життів українські військові перемістились на більш вигідні позиції у районі Вовчанська та Лук’янців на півночі Харківщини. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 14 травня.

Так, станом на 23:00 на Харківському напрямку підрозділи наших військ відбили 11 атак окупантів, зокрема на напрямках Глибоке – Липці, Лук’янці – Липці, Борисівка – Нескучне, Шебекіно (РФ) – Вовчанськ, три бойові зіткнення ще тривають.

«На окремих ділянках, в районах Лук’янців та Вовчанська, внаслідок вогневого впливу та штурмових дій противника, для збереження життя наших військовослужбовців та уникнення втрат, підрозділи здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції. Бої тривають», – йдеться у повідомленні.

Водночас у Генштабі додають, що Сили оборони не дають російським окупантам закріпитись і проводять контратакуючі дії. Ворог перебуває під постійним вогневим контролем артилерії та підрозділів БпЛА.

На цьому напрямку втрати особового складу ворога протягом 14 травня складають 162 військовослужбовці, знищено і пошкоджено 26 одиниць озброєння та військової техніки.

Передісторія

Наступ на північ Харківщини російські окупанти почали вдосвіта 10 травня. Тоді вони намагались прорвати лінію фронту у районі Вовчанська, втім Сили оборони відбили всі атаки. Згодом почались бої за прикордонні села у сірій зоні: Стрілеча, Пильне та Борисівка, а також в районі Олійникове та Огірцеве.

Вранці 12 травня Генштаб повідомив, що росіянам вдалось окупувати Стрілечу, Пильну, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку на півночі Харківщини.

Головком ЗСУ Олександр Сирський запевнив, що українське військо знає плани ворога і гнучко реагує на всі дії РФ, проте ситуацію в Харківській області називає «суттєво загостреною».

Станом на ранок 13 травня у Генштабі заявили, що тривають бої за Вовчанськ, ворог має тактичний успіх. Для посилення наших підрозділів залучають резерви. Згодом того ж дня стало відомо, що рашисти мали частковий успіх у районі села Лук’янці, а ЗСУ потіснили окупантів і почали зачистку північної околиці Вовчанська.

14 травня Генштаб повідомив, що росіяни почали інтенсивно скидати КАБи на українські позиції, тому нашим військовим довелось змінити позиції у районі Лук’янців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *