ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський назвав ситуацію на Харківщині «суттєво загостреною»

Маркіян Рой

|

Ситуація на фронті залишається загостреною, на чотирьох напрямках тривають гарячі бої, ситуація дуже динамічно змінюється. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, підрозділи Сил оборони ведуть жорсткі оборонні бої, спроби російських загарбників прорвати оборону зупинені.

«Працює наша розвідка, артилерія, підрозділи безпілотних систем. Ми знаємо плани ворога і гнучко реагуємо на всі його дії. Для підсилення оборони вживаються всі необхідні заходи та оперативно приймаються рішення, в тому числі кадрові», – зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Сирський розповів, що на Харківщині, де цього тижня загострилася ситуація, тривають бої уздовж державного кордону.

«Обстановка складна, але Сили оборони України роблять все, щоб утримати оборонні рубежі та позиції, на які є ворог уражень», — розповів головнокомандувач ЗСУ.

Також «гарячі бої» тривають на Куп’янському, Сіверському, Лиманському, Покровському напрямках. Там, за словами Сирського, ситуація «дуже динамічно» змінюється. В одних районах противник має частковий успіх, в інших — Сили оборони витісняють окупантів та покращують своє тактичне положення.

На Краматорському напрямку росіяни не полишають спроб оволодіти містом Часів Яр, продовжуючи наступальні дії східніше міста. Також безуспішно вони намагаються відновити втрачене положення в районі Кліщіївки.

Сирський зауважив, що ротація підрозділів для відпочинку проводиться навіть попри складну ситуацію на фронті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *