ОСТАННІ НОВИНИ

Ломаченко переміг Камбососа і знову став чемпіоном

Маркіян Рой

|

У неділю, 12 травня, український боксер Василь Ломаченко переміг австралійця Джорджа Камбососа у бою за вакантний пояс чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі. Про це повідомляє Суспільне спорт.

Перші два раунди пройшли на користь Ломаченка. Український боксер викидував більше ударів і навіть декілька разів пробивав блок Камбососа. Австралієць натомість відповідав переважно ударами у корпус українця.

У наступних двох раундах Камбосос почав частіше відкриватися. Однак Ломаченко не продовжував збавляти обертів і завдав декількох успішних комбінацій ударів.

У п’ятому раунді Ломаченко завдав сильного удару у голову Камбососа ‒ австралієць ледь не відправився у нокдаун, але втримався на ногах і продовжив бій без відрахунку рефері. У наступному вже намагався відповідати австралієць, проте кінцівку раунду активніше провів саме український боксер.

У восьмому раунді Камбосос отримав розсічення брови після удару Ломаченка. Українець ж продовжував завдавати більшої кількості ударів по австралійцеві.

В 11-му раунді Ломаченко здобув перемогу над Камбососом достроково: спершу відправив у нокдаун, а потім ‒ ще в один, після чого бій було завершено.

Після бою новий чемпіон IBF присвятив перемогу батькові і тренерові Анатолію Ломаченку. Також боксер зізнався: після поєдинку проти Гейні розглядав можливість завершення професійної кар’єри.


Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, що почалося 24 лютого 2022 року Василь Ломаченко був помічений у Білгород-Дністровському батальйоні територіальної оборони.

У ніч на 12 грудня 2021 року в Нью-Йорку він переміг ганця Річарда Коммі. Після перемоги Ломаченко з’явився в рингу з червоно-жовтим прапором рідного міста Аккермана (Білгород-Дністровського), хоча зазвичай боксери виходять в ринг із прапором рідної країни.

У жовтні 2022 року Ломаченко переміг американця Джемейна Ортіса. На його плечі повернувся український прапор, проте після бою він не сказав глядачам жодного слова про війну Росії проти України.

У січні 2023 року Василь Ломаченко потрапив до списку держзрадників. Підставою для внесення боксера до Реєстру стала його публікація в Інстаграм відео скандальної проповіді митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *