ОСТАННІ НОВИНИ

Значний дефіцит: промисловості знову обмежать електропостачання ввечері

Наталя Дуляба

|

Через значний дефіцит потужності ввечері 9 травня промисловим підприємствам в Україні обмежать постачання електрики. Якщо громадяни не економитимуть, то і їм доведеться вимикати світло. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Значний дефіцит в енергосистемі фіксують майже протягом усієї доби, крім денних годин. Причина – масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як це було до російських атак.

Вдень обсяг дефіциту електроенергії зменшується завдяки активній роботі електростанцій. Проте в інші години нестача є значною. Для уникнення відключень побутових споживачів «Укренерго» застосовує імпорт електрики та аварійну допомогу з країн Європи, обмежує споживання промислових підприємств.

«Сьогодні [9 травня] ввечері з 18:00 до 24:00 будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Але якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень, яке торкнеться й побутових споживачів. Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже п’ятої в цьому році прицільної ракетної атаки ворога по електростанціях», – наголошують енергетики.

Всіх українців закликають економити електроенергію, особливо з 18:00 до 24:00.

Додамо, що зараз Україна імпортує електрику з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови.

Нагадаємо, промисловість і бізнес в Україні обмежили в електроенергії у вечірні години 8 травня. Цьому передувала чергова масована атака РФ.

Росіяни атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

У Міненерго відразу попередило, що через дефіцит потужностей існує ймовірність знеструмлень. Вони можуть охопити всі регіони України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *