ОСТАННІ НОВИНИ

Кулеба прокоментував погодження Залужного на посаду посла

Ольга Денисяка

|

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що військовий бекґраунд колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного стане перевагою на посаді посла України у Великій Британії, передає Українська правда.

За словами Кулеби, він мав кілька розмов із Залужним, з яких переконався, що « лежить душа в нашого шановного генерала, колишнього головкома до дипломатичної роботи». 

« Більше того, профільна освіта навіть у нього теж є – здається, у 2020 році отримав диплом магістра за спеціальністю міжнародні відносини. Тому я думаю, що це дуже логічний крок. Я як міністр, безумовно зацікавлений у сильному послі в Лондоні. Президент зважив усі фактори і вирішив, що саме Валерій Залужний є оптимальною кандидатурою, тому це однозначно підсилення для нашої системи», – йдеться в повідомленні.

За словами Міністра, однією з ключових вимог до посла в Британії було розуміння військового контексту. Також Лондон є однією з найважливіших столиць світу, де присутні посольства країн Глобального Півдня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *