ОСТАННІ НОВИНИ

Залужному та Буданову присвоїли звання Героїв України

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України ексголовнокомандувачу Збройних сил Валерію Залужному та голові Головного управління розвідки Кирилу Буданову. Про це йдеться у відповідних указах президента.

Як зазначається в указі, звання Героя України Залужний отримав «за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові».

Також Валерію Залужному вручать орден «Золота Зірка».

Звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» присвоїли і голові Головного управління розвідки Кирилу Буданову.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» Буданову Кирилу Олексійовичу — генерал-лейтенанту», – йдеться в указі.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний провели зустріч, під час якої обговорювали оновлення в керівництві ЗСУ. Згодом міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва ЗСУ.

Ще до виходу указу про звільнення Залужного Зеленський призначив головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського, який раніше очолював Сухопутні війська.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *