ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 22-річний шахрай видурив у клієнтів банку 100 тис. грн

Ольга Денисяка

|

22-річний житель Стрия на Львівщині видурив у клієнтів банку понад 100 тисяч гривень. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Використовуючи веб-сайти, що копіювали зовнішній вигляд справжніх сайтів банківських установ, зловмисник отримував персональні дані клієнтів, втручався в роботу інформаційної системи банку, отримував доступ до рахунків громадян та здійснював від їх імені транзакції – переказував кошти на інші рахунки.

У такий спосіб підозрюваний привласнив кошти щонайменше трьох клієнтів банку на загальну суму більше 100 тисяч гривень та закупив коштом одного з потерпілих автозапчастин на майже 20 тисяч гривень.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України, ч.1 ст.209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває, за рішенням суду підозрюваний перебуває під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *