ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни масовано атакували енергетичну інфраструктуру Харківщини

Наталя Дуляба

|

У четвер вдосвіта, 11 квітня, російські окупанти завдали масованого удару ракетами С-300 по енергетичній інфраструктурі Харкова й області. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, ворог почав бити з 05:00 ранку. Удари були націлені саме на енергетичну інфраструктуру Харкова та області. Є пошкодження у житлових будинках і в адмінбудівлі.

Попередньо встановлено, що війська РФ атакували регіон щонайменше десятьма ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області.

Як додав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, через цю атаку без світла залишилися близько 240 тисяч абонентів Харківщини. Метро тимчасово не працює, медичні й соціальні заклади функціонують у штатному режимі на альтернативних джерела живлення.

Інформації про поранених чи загиблих немає.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, в ніч на 11 квітня російські окупанти здійснили комбіновану масовану атаку, ціллю якої, як кажуть у Повітряних Силах, була саме Львівщина.

Загалом ворог випустив 40 «Шахедів», частина з яких долетіла на Львівщину, а потім застосував 42 ракети різного типу, в тому числі й аеробалістичні «Кинджали». ППО зуміла збити 18 ракет.

У Львівській області агресор влучив у два об’єкти: у газорозподільчу інфраструктуру у Стрийському районі та в електропідстанцію у Червоноградському районі. Є руйнування, але обійшлося без жертв.

За даними Міненерго, під час цієї атаки Росія, крім Львівщини, вдарила по енергетичній інфраструктурі ще трьох областей: Харківської, Київської та Запорізької. У Київській області росіяни повністю знищили Трипільську ТЕС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *