ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених біля Роботиного

Ольга Денисяка

|

У мережі поширили відео розстрілу російськими військовими трьох полонених українських захисників. Правоохоронці розпочали розслідування. Про це йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

В повідомленні йдеться, що це відбулася 18 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

20 лютого в Інтернеті було поширено відеозапис розстрілу військовослужбовцями армії рф трьох українських захисників, взятих у полон. Відеозапис поширив ресурс DeepState. Зазначається, що на тому пункті, де стався розстріл, перебували бійці 3 бригади оперативного призначення Національної гвардії «Спартан».

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

«Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин», – додали в ОГП.

Нагадаємо, окупанти не вперше розстрілюють військовополонених. 17 лютого біля села Веселе Донецької області росіяни розстріляли українських військовополонених.

Окупанти оприлюднили відео пʼяти загиблих українських військових на опорному пункті «Зеніт». Тіла були звалені у воду. Родичі впізнали серед загиблих трьох військових, яких залишили пораненими на «Зеніті» і на момент заходу рашистів були живими.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *