ОСТАННІ НОВИНИ

Росіян вибили з околиць Орлівки, прорахунки командирів виправили, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Українські військові вибили окупантів, які прорвались на околицю Орлівки, що біля Авдіївки на Донеччині. Окремі командири допустились прорахунків на окремих напрямках, але їх вдалося виправити. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Генерал навідався у частини, які тримають оборону на Авдіївському напрямку. За його словами, під час роботи в окремих командирів були виявлені «певні прорахунки» у володінні обстановкою та в оцінці ворога, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих ділянках фронту.

«Успіх будь-якого бою залежить від якості планування і того, наскільки успішно замисел командира реалізовується його підлеглими. Це визначається насамперед досвідом й майстерністю командувача та командирів, вмінням правильно оцінити обстановку і прийняти адекватні та своєчасні рішення.  На рівні командирів батальйонів, рот і взводів головне забезпечити практичну реалізацію цих рішень, утримати позиції та знищити противника вогнем всіх засобів», – підкреслив Олександр Сирський.

Він запевнив, що вжив заходів для виправлення ситуації на місці, українським військовим виділили додаткові боєприпаси та матеріальні засоби, а також надано необхідні резерви.

«Хочу відзначити мужність, стійкість і героїзм військовослужбовців 3 штурмової та 25 окремої повітряно-десантної бригад. Вони сміливими та рішучими діями вибили противника, який прорвався на околицю Орлівки», – наголосив головком.

Нагадаємо, 17 лютого Збройні Сили України вийшли з Авдіївки на Донеччині, аби уникнути ворожого оточення.

Згодом українським військовим довелося відступити з позицій у Ласточкиному – селі, розташованому відразу біля Авдіївки. Офіційно в ЗСУ цей маневр підтвердили 26 лютого. Після цього війська РФ взялись із трьох сторін штурмувати сусідню Орлівку.

27 лютого в ЗСУ заявили про відхід зі ще двох сіл біля Авдіївки –Степового та Сєверного.

Ввечері 28 лютого 3 штурмова бригада вибила росіян із Красногорівки (теж біля Авдіївки), куди вони напередодні зуміли зайти війська РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *