ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові показали, як латають ями на дорогах за новітньою технологією

Наталя Дуляба

|

Комунальні служби латають ями на дорогах Сихова за допомогою новітньої технології розігріву асфальту. Про це Львівському порталу повідомили у Сихівській райадміністрації.

Так, дорожники використовують чеську машину Silkot blue. Вона працює за новітньою технологію розігріву асфальту.

«Установка дозволяє запобігати утворенню ям та вирівнювати зсуви асфальту. Латка лягає рівно, тому коли їхатиме автомобіль чи йтиме пішохід, не буде відчутний цей перехід», – йдеться у повідомленні.

Крім того, як наголошують в районній адміністрації, собівартість такої роботи удвічі менша, ніж при використанні холодного асфальту.

Зазначимо, що машину чеського виробництва Silkot blue Львів придбав у лізинг ще у 2019 році. Тоді її вартість становила близько 4 млн грн. У мерії наголошували, що аналогів цій техніці немає в Україні.

Silkot blue розігріває дорожнє полотно за допомогою плити з інфрачервоними променями до 160-180 градусів, після чого асфальт зрихлюють і додають необхідну кількість розігрітого асфальтобену, аби засипати яму. Опісля її закатують ручним віброкатком.

Ділянкою, де таким чином ліквідували ямковість, автомобілі можуть їхати вже через 20 хв після завершення роботи. А сама латка, як казали посадовці, може простояти до 5 років.

Львів збирався купити ще кілька машин Silkot blue, втім досі відомо лише одну таку установку на балансі комунальників. Нею латають дороги по черзі у різних районах міста.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Сихівська РА, ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *