ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ уразили чотири «важливі об’єкти» рашистів, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 758 добу повномасштабної війни на фронті відбулося 57 боєзіткнень. Найбільше російські окупанти атакували на Новопавлівському напрямку. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 22 березня.

Загалом ворог завдав 87 ракетних та 110 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України.

Саме 22 березня агресор здійснив наймасштабнішу за останній час атаку – під час комбінованого удару запустив 63 «Шахеди» та 88 ракет різного типу. Окупанти цілеспрямовано били по енергетичних об’єктах. У низці регіонів виникли проблеми з енергопостачанням. Є дуже багато поранених та загиблих серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка приватних та багатоповерхових будинків, пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури. Ліквідація наслідків терористичної атаки триває.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань рашистів не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Окупант завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Семенівка Чернігівської області; Нескучне, Олександрівка, Дружба Сумської області; Одрадне, Колодязне Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них – Гута-Студенецька, Блешня, Лісківщина, Карповичі Чернігівської області; Бояро-Лежачі, Білопілля, Кіндратівка, Запсілля, Миропілля, Попівка, Дмитрівка Сумської області; Козача Лопань, Вовчанськ, Красне, Нескучне Харківської області.

На Куп’янському напрямку війська РФ за підтримки авіації здійснили 3 безуспішних штурми позицій Сил оборони в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка, Берестове Харківської області. Завдали авіаударів в районах населених пунктів Петропавлівка, Котлярівка Харківської області.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися більше десятка населених пунктів, зокрема Голубівка, Синьківка, Степова Новоселівка Харківської області.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили 5 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону ЗСУ.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали більше 10 населених пунктів, серед них були Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки в районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області. Окупант завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Часів Яр, Олександро-Шультине Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито майже 10 атак у районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

Агресор завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Очеретине, Новобахмутівка, Семенівка, Карлівка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них – Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ЗСУ продовжують стримувати рашистів у районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, де вони за підтримки авіації більше 20 разів намагались прорвати оборону наших військ.

Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Костянтинівка, Вугледар Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились близько 15 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог 7 разів за підтримки авіації атакував позиції наших захисників в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них – Полтавка, Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби окупанти наступальних (штурмових) дій не вели. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали місто Херсон та Бургунка, Тягинка, Токарівка, Дніпровське, Кізомис, Станіслав Херсонської області.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки рашистів.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, засіб ППО та ще чотири «важливі об’єкти противника».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *