ОСТАННІ НОВИНИ

Загрози прориву Дніпровської ГЕС немає, – Укргідроенерго

Андрій Котенський

|

Укргідроенерго офіційно підтвердило численні влучання по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. Гребля зазнала численних ракетних влучань проте витримала і загрози прориву немає.

На ДніпроГЕС триває пожежа, але ситуація контрольована.

«На жаль, влучання є і по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу, цинічно вдаривши по гідроспорудах ДніпроГЕС та плотині.

Наразі триває пожежа на станції. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики, долаючи наслідки численних авіаударів. Загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована», – повідомляє Укргідроенерго.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що ворог здійснює наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях.

«Мета – не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни. Через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС. У частині регіонів є перебої зі світлом. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання», – повідомив він.

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров додав, що по Запоріжжю росіяни нанесли 8 ракетних ударів.

Масового удару по об’єктам критичної інфраструктури також зазнав Харків. За даними міського голови  Ігоря Терехова, у Харкові пролунало 15 вибухів.  У місті не працюють світлофори, не виїхав електротранспорт, а також через відсутність світла є перебої із водопостачанням населення

Раніше Львівський портал повідомляв, що терористична росія атакувала Дніпровську ГЕС.

Рашисти також влучили в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Львівщині.

Фото: Рудадана

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *