ОСТАННІ НОВИНИ

Через атаку на Дніпровську ГЕС загинула людина, – прокуратура

Наталя Дуляба

|

Внаслідок ракетного удару по Дніпровській ГЕС у Запоріжжі в ніч на 22 березня загинула одна людина. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, загалом війська РФ завдали під час цієї атаки близько 20 ракетних ударів по Запоріжжю.

Пошкоджень та руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури, зокрема Дніпровська ГЕС, приватні та багатоквартирні будинки, цивільні авто.

«Наразі відомо про одного загиблого внаслідок обстрілу Дніпровської ГЕС», – кажуть прокурори, але додають, що на місцях продовжують працювати всі служби, тож жертв може побільшати.

У Міністерстві внутрішніх справ кажуть, що попередньо у Запоріжжі 10 людей отримали поранення, ще трьох наразі вважають зниклими безвісти.

За фактом масованої атаки по Запоріжжю відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Нагадаємо, у ніч на 22 березня Росія здійснила масовану комбіновану атаку, випустивши по Україні 63 дрони та 88 ракет, в тому числі аеробалістичні «Кинджали» та балістичні «Іскандер-М».

Один із ударів прийшовся саме на ДніпроГЕС у Запоріжжі. Було два прямих влучання. Пошкоджено обидві станції, опору, саму греблю, розбито підкранові балки.

В «Укргідроенерго» заявляли, що загрози прориву дамби немає. Втім остаточних висновків фахівці досі зробити ще не можуть. Однак об’єм пошкоджень, за словами очільника «Укргідроенерго», є «дуже великим». Зокрема, є суттєві втрати реконструйованого й модернізованого обладнання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *