ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні невдовзі відкриють 27 центрів рекрутингу військових

Олег Дерев’янко

|

У Запоріжжі відкрився другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ. У РЦ надають консультації щодо вакансії в армії та повний супровід до призначення на посаду, без видачі повісток. До липня заплановано відкриття 27 таких центрів у великих містах України. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У центрах рекрутингу працюють цивільні співробітники, які не можуть видавати повістки про мобілізацію, тому їхня функція буде суто комунікативна.

«Наша мета створити мережу таких центрів, щоб кожна людина, яка шукає себе як захисник вітчизни, яка розуміє, що треба долучатися до захисту вітчизни, могла сюди прийти і зʼясувати всі повʼязані з цим питання. Рекрутинг – це найперше про добровільне долучення до захисту батьківщини. Це перша вхідна точка між громадянином і ЗСУ», – повідомив уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Рекрутинговий центр у Запоріжжі запрацював за адресою бульвар Центральний, 27. Він працюватиме як консультативно-інформаційний офіс, який, за необхідності, здійснюватиме супровід зарахування охочих вступити до Сил оборони. Невдовзі в Україні запрацює 27 таких центрів.

«Тут надаватимуть прості відповіді на такі питання, як: які є частини, які є посади в частині, де я буду служити? Чи буде враховано мій фах, мій досвід, мій стан здоровʼя? Ми зробили цей процес максимально прозорим і зрозумілим. І будемо розширяти географію. Загалом у I півріччі 2024 року заплановано відкриття 27 таких центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах», – пояснив під час відкриття уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Нагадаємо, що у Львові також діє рекрутинговий центр для ЗСУ, а також рекрутингові центри таких бригад спеціального призначення, як НГУ «Азов», 3-я окрема штурмова бригада ЗСУ, 103-я бригада ТрО та батальйон «Вовки Да Вінчі».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *