ОСТАННІ НОВИНИ

У березні Україна не отримає 6,5 млрд грн через заблокований кордон із Польщею

Наталя Дуляба

|

Через блокаду польських фермерів кордону Україна в березні недоотримає до держбюджету 6,5 млрд грн митних платежів. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«6,5 млрд грн – стільки Україна втратить у надходженнях від митниці внаслідок блокування кордону в березні. Це півтори бригади, забезпечені повністю всім», – сповістив він.

Зазначимо, що у лютому держбюджет України не отримав 7,7 млрд грн митних платежів через блокаду кордону з Польщею.

При цьому коштом, який отримує Україна від західних партнерів, вона не може утримувати армію. На забезпечення ЗСУ, виплату зарплат військовим йдуть саме ті гроші, які країна заробляє самостійно. Відтак чимале значення тут відіграє експорт української продукції й товарів за кордон.

Нагадаємо, польські аграрії протестують на кордоні з Україною з 9 лютого. Вони періодично блокують рух вантажівок, а згодом навіть взялись за приватні авто та автобуси.

Протестувальники висипали українське зерно на дорогу, влаштовували провокативні акції з російським підтекстом.

В ніч на 25 лютого в Польщі було наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

20 березня на кордоні з Польщею знову взялись блокувати рух автобусів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *