ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновник мерії за хабар обіцяв допомогти з реконструкцією в історичному ареалі Львова, – СБУ

Наталя Дуляба

|

Працівник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Олег Хандин за 2000 доларів обіцяв посприяти у видачі документів на реконструкцію в історичному ареалі Львова. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні СБУ.

Спецслужби не вказують імені затриманого посадовця, а лиш констатують, що він є працівником управління охорони історичного середовища Львівської міськради.

Втім ЗМІ вже напередодні писали, що йдеться про Олега Хандина. Цю інформацію теж підтверджують джерела Львівського порталу в правоохоронних органах.

За даними слідства, чиновник за 2000 доларів гарантував «сприяння» в оформленні документації на реконструкцію в межах історичного ареалу Львова. Як додають у Львівській обласній прокуратурі, хабар він вимагав та отримав від місцевого підприємця.

«Підозрюваний обіцяв надати дозвіл на подальшу діяльність закладу громадського харчування в одній із пам’яток архітектури Львова. Окрім того, запевняв, що може вплинути на позитивне вирішення питання в інтересах заявника в суді щодо скасування припису щодо демонтажу огорожі та освітлення на терасі будівлі, оскільки саме він є представником від міської ради у вищевказаній справі», – кажуть прокурори.

Також Хандин обіцяв вплинути на своїх колег із департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА, аби підприємець міг вільно перебудувати частину пам’ятки під ресторан.

Затримали Олега Хандина на «гарячому» під час отримання частини хабара – 1250 доларів.

Зауважимо, що Олег Хандин є також секретарем адміністративної комісії при виконкомі Львівської міськради. Вона діє з 2018 року і виписує штрафи фізичним та юридичним особам за самовільні роботи у будинках, які пам’ятками архітектури (незаконне перепланування, заміна вікон і дверей тощо).

У мерії Львова оперативно відреагували на затримання Олега Хандина й запевнили, що будуть «максимально сприяти у розслідуванні».

Правоохоронці провели обшуки в службових приміщеннях управління Львівської міськради та за місцем проживання фігуранта, під час яких виявили та вилучмлм документацію, що підтверджує ведення протиправної діяльності.

Хандитну оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);
  • ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом).

Найближчим часом посадовцю мають обрати запобіжний захід. Триває слідство, правоохоронці встановлюють ймовірну причетність інших осіб до незаконної схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *