ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові робот-хірург Da Vinci вперше прооперував дитину з онкопатологією

Олег Дерев’янко

|

Хірурги львівської лікарні Святого Миколая вперше прооперували 11-річного хлопчика з онкологією, використовуючи роботизовану систему Da Vinci Si. Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

«Досі наші спеціалісти ділили одну операційну з хірургами дорослої Лікарні Святого Пантелеймона, які застосовують робот із 2020 року. Але завдяки благодійникам — компанії Meest Пошта та Rostyslav Kisil — тепер у дитячій лікарні є свій Da Vinci. І якщо за три роки дитячі хірурги виконали трохи більше сорока роботичних операцій, то уже цього року планують подвоїти кількість таких втручань», йдеться у повідомленні.

Da Vinci Si одна з найсучасніших роботизованих  систем у світі. Наші дитячі хірурги давно мріяли про таку більш компактну та зручну у користуванні. Завдяки меншому діаметру інструментів та оптики робот дозволяє оперувати навіть новонароджених. Із мінімальною травматизацією докволишніх органів і структур, зниженим ризиком крововтрати та скороченим часом самого втручання. А значить і швидшим відновленням самих маленьких пацієнтів.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у львівській лікарні святого Пантелеймона кардіохірурги провели чоловіку операцію на серці за допомогою робота Da Vinci.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *