ОСТАННІ НОВИНИ

Військові зі Львівщини здобули ще чотири медалі на спортивних змаганнях у США

Наталя Дуляба

|

Представники Львівщини вибороли три «золота» і «срібло» на змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців United States Air Force and Marine Corps Trials у США. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Військовий ЗСУ Олександр Катаула здобув срібну медаль в індивідуальних змаганнях зі стрільби з лука. Також він отримав «золото» у командному змаганні разом з іванофранківцем Юрієм Гапончуком та киянином Ігорем Салієм.

Зазначимо, що Олександр Катаула втратив ногу вище коліна у бою з російськими окупантами біля Попасної у квітні 2022 року. Після ампутації він не втратив стимулу до життя і, власне, пройшов відбір на змагання Повітряних сил США.

Ще один представник Львівщини на змаганнях військовослужбовець ЗСУ Герман Золотарьов завоював відразу дві золоті медалі з легкої атлетики у забігу на 1500 м та у забігу на 800 м, категорія 5.0 (ампутація однієї верхньої кінцівки).

Сам військовий є з Чугуєва Харківської області, втім на Львівщині проходив реабілітацію. У грудні 2022 року він служив на Луганщині, де внаслідок танкового обстрілу втратив ліву руку.

Зараз Герман Золотарьов продовжує службу і є фахівцем першого контакту у всеукраїнському центрі з протезування, реконструктивної хірургії та реабілітації постраждалих від війни Superhumans, що біля Львова.

Самі змагання United States Air Force and Marine Corps Trials тривають з 4 по 16 березня у Лас-Вегасі, США. Цьогоріч Україна вперше бере у них участь, у команді від Львівщини – четверо військовослужбовців.

Напередодні до скарбнички української збірної нацгвардієць Ігор Бутенко додав срібну медаль з пауерліфтингу, а військовослужбовець ЗСУ Юрій Брель – «золото» у волейболі сидячи та дві «бронзи» у плаванні.

Крім того, львівський прикордонник Сергій Дубов здобув золоту медаль у змаганнях з велоспорту.

Довідково:

United States Air Force Trials – змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців Повітряних сил та морської піхоти США, які кі отримали травми, поранення або захворювання під час служби. Цьогоріч турнір проходить в Лас-Вегасі (Штат Невада).

Україна є учасником цих змагань вперше. У відборі брали участь 168 військових та ветеранів з різних регіонів України. З них обрали 30 військовослужбовців ЗСУ, національної гвардії України та СБУ, які вирушили на турнір у складі синьо-жовтої збірної.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *