ОСТАННІ НОВИНИ

Військовий зі Львівщини поїде на змагання Повітряних Сил США

Наталя Дуляба

|

Військовослужбовець Збройних Сил України зі Львівщини Олександр Катаула візьме участь у змаганнях Повітряних Сил США (United States Air Force Trials). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

На початку квітня 2022 року позиції підрозділу Олександра Катаули поблизу Попасної росіяни обстрілювали з різного озброєння. У тому бою чоловік втратив ногу вище коліна.

«Після ампутації стимулом і мотивацією для життя став трирічний син, який підтримував і підтримує мене. Ніколи не забуду його усмішку та радість, коли я його підняв на руки, вже будучи на протезі. Він просив мене про це 6 місяців», – розповідає військовий.

Також відбір на американські змагання пройшов солдат ЗСУ з Чугуєва Герман Золотарьов, який проходив реабілітацію на Львівщині.

У грудні 2022 року він служив на Луганщині, де внаслідок танкового обстрілу втратив ліву руку. Зараз чоловік продовжує службу і є фахівцем першого контакту у всеукраїнському центрі з протезування, реконструктивної хірургії та реабілітації постраждалих від війни Superhumans, що біля Львова.

United States Air Force Trials – змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців Повітряних сил та морської піхоти США. Цьогоріч турнір відбудеться у березні в Лас-Вегасі (Штат Невада).

У відбіркових змаганнях брали участь 168 військових та ветеранів з різних регіонів України. З них обрали 30 військовослужбовців ЗСУ, національної гвардії України та СБУ, які вирушать на турнір у складі синьо-жовтої збірної.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *