ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судять двох лікарок, що «відмазували» військовозобов’язаних

Андрій Котенський

|

У Львові скерували до суду справу двох лікарок, що вимагали гроші від військовозобов’язаного за виготовлення документів про інвалідність. Про це Львівському порталу повідомили у поліції Львівської області.

Встановлено, що лікар-невропатолог та завідувачка приймально-діагностичного відділення однієї з медичних установ Львова вимагали неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США від пацієнта – військовозобов’язаного громадянина України. Чоловік мав заплатити гроші за перебування його на стаціонарному лікуванні та оформлення медичних документів із внесеними у них неправдивими відомостями, які в подальшому можна використовувати для отримання групи інвалідності та ухилення від мобілізації до Збройних сил України та виїзду за межі держави.

Правоохоронці затримали одну зі зловмисниць під час одержання нею частини неправомірної вигоди. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Санкція статті передбачає – від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними прокуратури Львівщини, до схеми одержання хабарів були причетні відразу троє осіб – двоє лікарів та доцент кафедри.

Для цього лікарі поміщали «клієнта» нібито на стаціонарне лікування та складали щодо нього фіктивну медичну документацію. Медичне обстеження проводила науковиця, яка вправі виконувати лікувальну роботу. Після чого жінка складала неправдивий документ, в якому вказала нібито про наявність ознак захворювання. В подальшому на підставі цих відомостей медико-соціальна експертна комісія встановлювала групу інвалідності.

Як раніше повідомляв Львівський портал, у Львові двоє лікарів видавали чоловікам призовного віку фіктивні документи про інвалідність, з якими ті могли безперешкодно виїхати за кордон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *