ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікарі підробляли ухилянтам довідки про інвалідність

Ольга Денисяка

|

У Львові двоє лікарів видавали чоловікам призовного віку фіктивні документи про інвалідність, з якими ті могли безперешкодно виїхати за кордон. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, медики організували схему отримання хабарів від військовозобов’язаних осіб. Для цього вони виготовляли фіктивну медичну документацію, на підставі якої медико-соціальна експертна комісія встановлювала групу інвалідності. В свою чергу чоловіки могли безперешкодно перетнути кордон та ухилитися від служби в ЗСУ.

У прокуратурі заявляють, що ціна послуги становила 300 доларів США з особи. 

Водночас у відділі комунікації Нацполіції Львівщини повідомили, що лікарки вимагали у пацієнта 1000 доларів, а 300 доларів – це частина хабара. Саме під час отримання цих коштів правоохоронці і затримали одну з зловмисниць 17 жовтня у службовому кабінеті.

Також у поліції уточнили, що мова йде про лікаря-невропатолога та завідувачку приймально-діагностичного відділення однієї з медичних установ Львова.

Двом лікарям повідомили про підозру. Їм інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні особи.  Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, а також відсторонення їх від займаних посад.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *