ОСТАННІ НОВИНИ

Наша робота у Чорному морі – підготовка до серйозної операції в Криму, – Буданов

Наталя Дуляба

|

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що ураження російських кораблів та інших цілей у Чорному морі є підготовчими заходами для до «серйозної операції в Криму». Про це він сказав у документальному фільмі «Війна за море: від Дніпра до Криму».

«Це все є підготовчі заходи до серйозної операції в Криму. Це перевірка правильності наших тверджень про шляхи підходу і відходу звідти.

Крім того, це гарний посил для населення, яке живе в окупації вже 10 років. Багато хто з них вірить, що їх забули, кинули. Не всі так гарно це сприймають, як здається. Є люди, які люблять Україну, але вважають, що їх зрадили. Таких людей багато», – зауважив Кирило Буданов.

У фільмі йдеться, що бійці спецпідрозділу Тимура влітку 2023 року повернули під контроль України так звані «вишки Бойка» у Чорному морі, військові спецпідрозділу «Шаман» провели успішний рейд на лівобережжя Херсонщини. А знищенням російських кораблів займається спецпідрозділ ГУР «Group 13».

Нагадаємо, у ніч на 5 березня ГУР спільно з МВС України атакували морськими дронами російський патрульний корабель «Сєргєй Котов» неподалік Керченської протоки.

Таким чином Україна знищила 26 російських кораблів та один підводний човен, тобто близько третини усього Чорноморського флоту РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *