ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощається ще з двома своїми захисниками

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 12 березня, Львів проведе в останню путь Миколу Оливу й Остапа Зарянського, які загинули на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

Львів’ян закликають віддати останню шану загиблим воїнам, а також утриматися від святкових і розважальних заходів у цей час.

Біографічні довідки:

Львів’янин Микола Олива (19.12.1997 – 27.02.2024) навчався у ліцеї №66, згодом – у Львівському міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту. Потім вступив до Львівського фахового коледжу транспортної інфраструктури Національного університету «Львівська політехніка».

Після завершення навчання проходив військову службу у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Працював на залізниці у Львові. Займався легкоатлетичними кросами, брав участь у забігах на підтримку військовослужбовців. Також захоплювався стрибками з парашута – мріяв вступити до лав десантників.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист Батьківщини від окупантів. Воював у складі 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Був тяжко поранений під Кремінною, однак після лікування повернувся на фронт до побратимів.

У Миколи Оливи залишилися батьки, брат та близька родина.

Львів’янин  Остап Зарянський (16.01.1996 – 07.03.2024) навчався у СЗШ №62. Здобув освіту у Ставропігійському вищому профучилищі за спеціальністю «Палітурник, оператор комп’ютерного набору».

Був звільнений із військової служби за станом здоров’я. Після завершення навчання працював Регіональним менеджером компанії «Roks». Вів здоровий спосіб життя, мав глибокі знання в галузі комп’ютерної інженерії.

Молодший сержант. Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист Батьківщини від загарбників. Виконував бойові завдання на посаді командира відділення інженерно-саперного взводу у лавах 125 окремої бригади тероборони.

В Остапа Зарянського залишилися мама та двоє братів із родинами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *