ОСТАННІ НОВИНИ

В окупованому Бердянську підірвали організаторку «виборів» Путіна

Наталя Дуляба

|

У середу, 6 березня, у тимчасово окупованому Бердянську підірвали автомобіль Олени Ільїної, яка була членкинею фейкової виборчої комісії. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Зрадницю підірвали у її автомобілі «Таврія» на вулиці Герцена. Вона не вижила – померла дорогою у лікарню.

Олена Ільїна була членкинею дільничної «виборчої комісії» з правом вирішального голосу. Після вибуху окупанти перекрили виїзди з міста й почали шукають причетних.

Як згодом додали в Головному управлінні розвідки Міноборони України, у Бердянську ліквідували Світлану Самойленко.

Після захоплення міста у 2022 році вона добровільно пішла на співпрацю із московитами та отримала місце у російській окупаційній адміністрації. Самойленко організовувала псевдовибори Путіна на окупованих територіях Запорізької області.

«У межах підготовки до псевдовиборів Путіна Світлана Самойленко прагнула вислужитись перед московитами: залякувала та тероризувала бердянців, примушуючи їх брати участь у незаконному фейковому голосуванні», – кажуть у ГУР.

Так званий воєнний комендант Бердянська полковник ЗС РФ Бардін «призначив» її на посаду «заступника мера з питань економіки, агросектору та фінансів».

Чоловік та повнолітній син колаборантки також служать російським окупантам.

Як пише Слідство.інфо, син колаборантки, Микита Самойленко, на початку окупації Бердянська активно підтримував росіян, відзначився публічними виступами. Так колишній прибиральник отримав посаду в російській адміністрації.

За фактом співпраці Самойленко Світлани з російською окупаційною армією правоохоронні органи України відкрили кримінальне провадження за ч.5 ст. 111-1 ККУ.

Нагадаємо, «вибори» президента Росії проходитимуть 15-17 березня, їх проводитимуть й на окупованих територіях України. Тут мешканцям вже дозволили голосувати без паспортів, адже більшість із них ігнорує отримання російського громадянства.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЦНС, Слідство.інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *