ОСТАННІ НОВИНИ

На «виборах» Путіна мешканцям окупованих територій дозволили голосувати без паспорта

Наталя Дуляба

|

На так званих президентських «виборах», які Росія організовує на тимчасово окупованих територіях України у березні 2024 року, дозволили голосувати без паспорта РФ. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Так, Центральна виборча комісія РФ затвердила положення про вибори на тимчасово окупованих територіях України.

«Вибори» президента Росії проходитимуть три дні поспіль, 15-17 березня, аби приховати відсутність явки на окупованих українських територіях. При цьому місцевим жителям дозволили голосувати без паспортів, адже більшість із них ігнорує отримання російського громадянства.

Крім цього, росіяни засекретили членів виборчої комісії й заборонять зйомку на «виборчих дільницях». Це, як зауважують у Русі опору, свідчить про те, що ворог боїться деанонімізації колаборантів.

«Російське “волевиявлення” саме по собі є фарсом й слугує виключно у пропагандистських цілях… Ми радимо не брати в організації “виборів” й за можливості не брати в них участь», – закликають українські партизани.

Водночас вони додають, що всі імена зрадників, які допомагатимуть окупантами організовувати й проводити фейкові вибори на захоплених територіях України, обов’язково стануть відомі, адже відповідну інформацію місцеві вже активно передають Руху опору.

Нагадаємо, 7 грудня Владімір Путін офіційно заявив, що вп’яте буде балотуватись у президенти РФ на виборах у березні 2024 року. Загалом цю посаду він обіймає з 1999 року, протягом 2008-2012 років своє крісло тимчасово уступив Дмітрію Мєдвєдєву, після цього дотепер є главою Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *