ОСТАННІ НОВИНИ

Артилерія «накрила» російську піхоту на Авдіївському напрямку

Наталя Дуляба

|

Українські військові розбили окупантів, які прямували на штурм у районі Степового, що на Авдіївському напрямку. Відповідне відео «накриття» опублікував Генштаб.

«Загарбники збиралися йти на штурм наших позицій, але так і не дійшли. Артилерія 47 окремої механізованої бригади вкотре зупинила наступ ворожої піхоти», – йдеться у повідомленні.

На відео видно рашистів, які пересуваються пішки і без будь-якої важкої техніки. В цей момент їх влучно декілька разів накривають вогнем ЗСУ:

Зазначимо, 4 березня в ЗСУ заявили, що зупинили просування ворога на Авдіївському напрямку в районі населених пунктів Новоселівка, Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

Передісторія

17 лютого Збройні Сили України вийшли з Авдіївки на Донеччині, аби уникнути ворожого оточення.

Згодом українським військовим довелося відступити з позицій у Ласточкиному – селі, розташованому відразу біля Авдіївки. Офіційно в ЗСУ цей маневр підтвердили 26 лютого. Після цього війська РФ взялись із трьох сторін штурмувати сусідню Орлівку.

27 лютого в ЗСУ заявили про відхід зі ще двох сіл біля Авдіївки – Степового та Сєверного.

Ввечері 28 лютого 3 штурмова бригада вибила росіян із Красногорівки (теж біля Авдіївки), куди вони напередодні зуміли зайти війська РФ.

29 лютого Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські військові вибили окупантів, які прорвались на околицю Орлівки (теж біля Авдіївки). За словами генерала, окремі командири допустились прорахунків на певних напрямках фронту, але їх вдалося виправити.

1 березня командувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що на Авдіївському напрямку триває оборонна операція, а подекуди наші війська навіть відновлюють втрачені позиції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *