ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судитимуть посадовця Корнєєва, якого затримали на хабарі

Маркіян Рой

|

У Львові судитимуть колишнього тимчасово виконуючого обов’язки керівника управління охорони історичного середовища Георгія Корнєєва, якого затримали на хабарі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Встановлено, що колишній виконувач обов’язків начальника одного з управлінь Львівської міської ради, в період перебування на посаді, розробив схему протиправного одержання неправомірної вигоди за прийняття «позитивних» рішень в межах своєї компетенції. До своєї злочинної діяльності чиновник залучив спільницю.

За даними Львівської обласної прокуратури, службовець та його спільниця одержали 1 500 доларів неправомірної вигоди від приватного підприємця. Останній переплановував помешкання у комерційне приміщення для відкриття грумінг-салону. У цьому йому допомагала фігурантка.

Чоловік вимагав хабар за погодження технічної документації з облаштування окремого входу в квартиру.

Обвинувачений брав гроші через посередницю. Жінка достеменно знала, що бере участь у злочинній схемі одержання неправомірної вигоди.

Фігуранта звільнено із займаної посади.

Обвинуваченим загрожує покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 15 серпня Георгія Корнєєва, який останні три роки працював в управлінні охорони історичної спадщини Львівської міськради, затримали за підозрою в хабарі. За даними слідства, разом зі спільницею за ці гроші він обіцяв підприємцю посприяти в погодженні документів, необхідних для переплановування квартири для відкриття магазину.

На момент затримання Корнєєв був тимчасовим керівником управління, оскільки діюча очільниця перебувала у відпустці. За час роботи у мерії він займався реставраціями та мозаїчною спадщиною Львова, а також декомунізацією.

Втім вже 17 серпня стало відомо, Георгій Корнєєв після Революції Гідності дав інтерв’ю російським пропагандистам. У ньому він стверджував, що львів’яни підтримують федералізацію та створення так званої «Галицької республіки», а також називав націоналістів «холуями та пристосуванцями». На момент запису цього скандального інтерв’ю Корнєєв був ще студентом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *