ОСТАННІ НОВИНИ

Пентагон розглядає план «Б» для України на 4 млрд доларів, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Міністерство оборони США зважує, чи варто використовувати останнє джерело фінансування розміром 4 млрд доларів задля військової допомоги Україні, розмови про цей та інші потенційні плани «Б» стають все більш нагальними протягом останніх кількох тижнів. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на CNN.

«В умовах, коли Україна все більше відчайдушно потребує американської військової допомоги, а республіканське керівництво в Палаті представників відмовляється проводити голосування щодо надання додаткового фінансування, високопосадовці оборонного відомства обговорюють, чи існує якась внутрішня фінансова подушка, яка б дозволила міністерству витратити хоча б частину з тих 4 мільярдів доларів, що залишилися, на допомогу Україні у боротьбі з Росією», – пише видання, посилаючись на на кількох неназваних посадовців Пентагону.

Журналісти стверджують, що Пентагон неохоче витрачав кошти, які залишилися, без гарантій того, що вони будуть відшкодовані Конгресом.

Відповідаючи на запитання про можливість використання 4 млрд доларів, речник Міноборони підполковник Гаррон Гарн заявив: «Міністерство оборони продовжує закликати Конгрес ухвалити додатковий бюджет, щоб підтримати Україну в скрутний для неї час і поповнити наші запаси».

При цьому чиновники заявили, що Міноборони США може витратити частину з цих 4 млрд доларів, навіть якщо не знайде грошей всередині країни, які можна було б використати для їхнього поповнення.

Також окремий представник оборонного відомства повідомив CNN, що наступний пакет допомоги Україні, якщо він надійде, «обов’язково включатиме критично важливі боєприпаси». Також ведуться дискусії про те, як і де розмістити військову техніку, щоб її можна було якнайшвидше відправити в Україну після того, як будуть знайдені додаткові джерела фінансування, сказав чиновник.

За даними джерел CNN, жодних рішень у Пентагоні поки не було прийнято.

Як повідомляв Львівський портал, гроші на військову допомогу Україні у США закінчились ще восени 2023 року. Наприкінці жовтня американський президент Джо Байден подав відповідні пропозиції на продовження фінансування і України, і Ізраїлю, проте ухвалення рішення блокує Палата представників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *