ОСТАННІ НОВИНИ

29 лютого Львів прощається з трьома полеглими захисниками

Наталя Дуляба

|

У четвер, 29 лютого, Львів проведе в останню путь Олександра Піцика, Ігоря Ожибка та Андрія Кісельова, які загинули на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Львів’ян закликають долучитися до церемонії прощання, а також утриматися в цей час він святкових та розважальних заходів.

Біографічні довідки воїнів:

Ігор Ожибко (23.09.1967 – 24.02.2024) був уродженцем села Лисиничі, втім жив у Львові. Закінчив СЗШ №72, за фахом – регулювальник радіоелектронної апаратури.

Після завершення навчання обіймав різноманітні посади на підприємствах «Телевізійний завод «Електрон», «Полярон» та «Укртелеком». Останнім часом працював у ТзОВ «Галбудзв’язок». У вільний час захоплювався футболом.

Бойовий медик. Із початком повномасштабного вторгнення Росії став на захист Батьківщини до лав 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Воював на південному та східному напрямках.

В Ігоря Ожибка залишилися брат, братова та двоє племінників.

Олександр Піцик (16.03.1982 – 15.10.2023) – уродженець міста Калуш Івано-Франківської області.

Навчався у тамтешньому ліцеї №7, згодом вступив до Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка. Здобув вищу освіту у Львівській політехніці за спеціалізацією «Комп’ютерна інженерія».

Вирізнявся активною громадянською позицією: брав активну участь в акції «Україна без Кучми», подіях під час Помаранчевої революції та Революції Гідності. Усе життя пропрацював у сфері меблевого конструювання та дизайну у Львові, Києві та Одесі. Останнім часом займався підприємницькою діяльністю.

Із перших місяців повномасштабного вторгнення РФ добровольцем пішов воювати. Боронив державу на південному напрямку у складі 15 бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

В Олександра Піцика залишилися дружина, двоє дітей мама та сестра.

Андрій Кісельов (10.07.1974 – 25.02.2024) народився у родині військового медика, провів дитинство у Новому Роздолі. Закінчив тамтешню школу та політехнічний фаховий коледж. У 1999 році випустився зі Львівської політехніки, здобувши спеціальність «Електричні системи і мережі».

Понад двадцять років свого життя присвятив роботі у «Львівобленерго», пройшов трудовий шлях від диспетчера до заступника головного інженера Львівських міських електромереж.

Протягом 2015-2017 років виконував бойові завдання у зоні АТО у складі 54 окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист Батьківщини до лав 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Під час проходження служби отримав звання «майор» та обійняв посаду командира батальйону.

За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема, почесними нагрудними знаками Головнокомандувача ЗСУ «Срібний хрест» і «Хрест хоробрих» та іменною зброєю. Героїчно виконував завдання на південному та східному напрямках.

В Андрія Кісельова залишилися дружина, двоє синів, мама і брат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *