ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть змінити підхід до націонал-патріотичного виховання дітей

Наталя Дуляба

|

У Львові роздумують, як осучаснити й оновити націонал-патріотичне та фізичне виховання дошкільнят та учнів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Більше 60 представників різних сфер Львова зібрались на масштабну сесію стратегічного планування щодо розвитку національно-патріотичного та фізичного виховання у закладах освіти Львівської громади.

Вони обговорили проблеми, які є у системі виховання, певні застарілі практики в освіті та потребу їх оновлювати. Також йшла мова й про запити, які є сьогодні у суспільстві, і загалом те, якою молодь важливо бачити у сьогоденні – від дошкільного віку до старших класів.

Також впродовж події відбувались дві панельні дискусії («Актуальний запит часу і суспільства на патріотичного, освіченого та здорового громадянина» та «Реакція системи освіти на цей запит»), під час яких обговорили важливість впровадження таких практик у освітньому середовищі. Згодом присутні працювали в групах, де вже намагались безпосередньо напрацювати дії, що варто втілювати на шляху до поставлених цілей.

Модератором заходу став Павло Шеремета – експерт із менеджменту, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи та ексміністр економічного розвитку і торгівлі України.

Як відомо, в українських школах учням старших класів викладають предмет «Захист України» (ДПЮ – допризовна підготовка юнаків).

Для того, щоб актуалізувати цей предмет, у Львові у 2023 році взялись за створення центрів національно-патріотичного виховання для школярів. Там їх навчають стрільбі, тактичній підготовці, наданню першої домедичної допомоги.

Загалом у місті планують відкрити 12 таких центрів (по два у кожному районі). Дотепер запрацювали сім із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *