ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин, який переводив ухилянтів через кордон, втратив 500 тисяч грн застави

Наталя Дуляба

|

65-річний мешканець Львова, який переводив через державний кордон до Польщі військовозобов’язаних чоловіків і після затримання знову взявся робити те саме, втратив 500 тисяч грн, внесених як заставу. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про справу щодо 65-річного львів’янина, якого викрили наприкінці 2023 року.

Як встановило слідство, він під час воєнного стану незаконно переправив чотирьох військовозобов’язаних через державний кордон України.

Чоловік супроводжував призовників поза пунктами пропуску, переводячи їх таким чином у Польщу. Однак по той бік кордону українців спіймали польські прикордонники. За свої «послуги» фігурант брав від 2000 до 9000 доларів з особи.

Йому інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

На нерухомість чоловіка, вартість якого становить понад 5 млн грн, вже наклали арешт.

Крім того, суд дозволив перерахувати у дохід держави більше 500 тисяч грн застави, які той сплатив, але порушив визначені нею умови. Як відомо, він знову взявся переправляти чоловіків призовного віку за кордон.

Розслідування завершили, а справу скерували до суду. Зараз обвинувачений перебуває під вартою без права внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *