ОСТАННІ НОВИНИ

Кулеба закликав заборонити експорт боєприпасів з європейських країн

Ольга Денисяка

|

У зв’язку з гострою нестачею боєприпасів в українській армії, глава МЗС Дмитро Кулеба закликав заборонити експорт боєприпасів з Європи в інші країни, окрім України, повідомляє Європейська правда.

«Всі контракти на експорт боєприпасів, вироблених в Європі, до третіх країн мають бути призупинені, і всі такі боєприпаси мають бути направлені в Україну. Кожен патрон, вироблений в Європі, повинен служити для захисту Європи», – наголосив Кулеба.

Міністр нарікає на нестачу боєприпасів у розмовах з партнерами.

«Я скаржуся на брак боєприпасів на кожній зустрічі з нашими партнерами. Вони всі про це знають і припустилися помилок, які визнають. Вони занадто пізно вирішили нарощувати власне виробництво, підписувати довгострокові контракти та вводити в експлуатацію нові виробничі лінії. На жаль, ми зараз розплачуємося за ці помилки», – пояснив Кулеба.

Він також заявив про роботу над тим, щоб боєприпаси, які зараз закуповуються європейськими державами у третіх країнах, стали доступними для України.

Нагадаємо, замість обіцяного мільйона артилерійських снарядів ЄС у березні має поставити Україні лише 500 тисяч. Втім до кінця 2024 року ЗСУ обіцяють 1,1 мільйона боєприпасів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснював, що причиною такої затримки є не відсутність політичної волі, а «жалюгідний стан оборонної промисловості» та «дуже багато бюрократії».

Днями стало відомо, що Чехія знайшла для України ще 800 тисяч артилерійських снарядів, зараз на них шукають гроші.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *