ОСТАННІ НОВИНИ

Західну зброю Україна застосовує лише на окупованих територіях, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Україна не має права застосовувати зброю, отриману від західних партнерів, поза межами своїх міжнародно визнаних кордонів. Про це під час пресконференції 24 лютого сказав президент Володимир Зеленський.

Журналісти поцікавились у глави держави, зброєю якого виробництва напередодні Україна збила ще один російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Володимир Зеленський ухилився від прямої відповіді, але зауважив, що це був «результат союзу України та партнерів».

«Якщо цей літак працює над тимчасово окупованою частиною України, застосовуємо українську зброю, на інших напрямках – теж нашу зброю. Україна не має можливості, не має права і ніколи не буде застосовувати зброю партнерів на інших територіях, окрім української тимчасово окупованої території», – додав президент.

Нагадаємо, напередодні 23 лютого Повітряні Сили разом із ГУР збили над Азовським морем російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Це була нова модернізована версія літака (ДРЛВ А-50У).

За даними ГУР, в момент збиття на борту літака перебували 10 росіян, всі вони загинули.

Це вже третій А-50, який втратили росіяни з початку повномасштабного вторгнення в Україну. А загалом, як попередньо відомо, таких літаків у РФ було сім.

Літак А-50У – це повітряний командний пункт, який Росія використовує для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації.

Він фактично слугує «очима» окупантів, тож наші військові кажуть, що втрата А-50 позначиться на подальших ракетних обстрілах України.

Вартість цього повітряного судна становить 350 мільйонів доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *