ОСТАННІ НОВИНИ

Втрата російського літака А-50 вплине на ракетні атаки по Україні, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Українські військові розраховують, що втрата літака А-50 буде відчутним ударом для окупантів і може вплинути на ситуацію з ракетними атаками по Україні. Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомляє Армія.inform.

«Це позбавлення ворога двох одиниць авіації. При чому не простих одиниць, а тих, на яких розгорталися відповідні командні пункти», – зауважила вона.

За словами військовослужбовиці, літак А-50 фактично слугував «очима» ворога. Тож його втрата позначиться на подальших діях рашистів у повітрі.

«За допомогою саме цієї машини ворог спостерігав за нашою територією. Здійснював наведення потужних ракетних ударів. Будемо розраховувати на те, що такий удар буде досить чуттєвим, і щонайменше відтермінує майбутні ракетні ураження території України», – розповіла Наталія Гуменюк.

Збиття ворожого літака А-50 прокоментував й речник Повітряних Сил Юрій Ігнат: «Літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був і є пріоритетною ціллю для нас. І до сьогодні знищення цього борта здавалось непосильним завданням для Повітряних Сил. А тут ще й Іл-22 (повітряний командний пункт) попав під роздачу! Одразу дві “жирні” цілі за один раз».

Юрій Ігнат додав, що пошкоджений Іл-22 росіяни таки зуміли дотягнути до Анапи. Втім ураження настільки серйозні, що повітряне судно відновити не вдасться. Серед ворожого екіпажу є поранені.

Пошкоджений Іл-22, фото – Facebook Юрія Ігната

Нагадаємо, українські ЗМІ, посилаючись на джерела у Силах оборони України, писали, що ввечері 14 січня було збито над Азовським морем російський літак А-50 та уражено повітряний командний пункт Іл-22М11.

15 січня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив знищення ворожого літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряного пункту управління росіян Іл-22. Успішну операцію Повітряні Сили здійснили в Приазов’ї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *